Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Το ισλάμ... έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει και πάλι το θαύμα του!

Ακτιβιστές, προοδευτικά μυαλά της Νιγηρίας, αλλά και αμέτρητοι ομοφυλόφιλοι, γυναίκες και άνδρες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στο μέτρο που ετοιμάζεται να περάσει η νιγηριανή κυβέρνηση και το οποίο θα ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία.



Σύμφωνα με μαρτυρίες και γνώμες αυτών των κοινωνικών ομάδων, το πιθανότερο είναι πως, αν τελικά προβεί η ηγεσία της χώρας σε σχετικό νομοθέτημα, τα κρούσματα βίας εναντίον των ομοφυλόφιλων θα αυξηθούν και οι ακραίες συμπεριφορές θα στηρίζονται και θα ενθαρρύνονται από το νόμο.

Ο υπό συζήτηση νόμος προσέλκυσε το ενδιαφέρον κρατών μελών της ΕΕ, πολλά από τα οποία ήδη προσφέρουν άσυλο σε Νιγηριανούς ομοφυλόφιλους. Επίσης, όπως αναφέρει το Associated Press, η Βρετανία έχει απειλήσει αφρικανικές χώρες που παραβιάζουν τα δικαιώματα των γκέι και των λεσβιών ότι θα πάσχει να τους στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια εάν ξεπεράσουν τα όρια και προχωρήσουν σε ακρότητες.

Στη Νιγηρία, πρακτικά η ομοφυλοφιλία είναι ήδη παράνομη με ακραία πραγματικότητα αυτή στο βορρά της χώρας, όπου ισχύει ο νόμος της Σαρίας και οι ομοφυλόφιλοι μπορεί ακόμα και να θανατωθούν δια λιθοβολισμού.


Πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: